Протекла седмица, тачније петак 24. јули, протекли су у знаку акције даривања крви, којом је обиљежено петнаест година постојања Друштва добровољних давалаца крви Лакташи.

Домаћини,  Друштво добровољних давалаца крви Лакташи, у просторијама Основне школе „Младен Стојановић“ у Клашницама , угостили су припаднике Оружаних снага БИХ бригада В.П. и ПВО, Актив завода Др Мирослав Зотовић из Траписта, Друштва и Удружења – чланице Савеза из Требиња, Љубиња, Невесиња, Бањалуке, Лакташа, Модриче, Вишеграда, Брода, Лопара и Бијељине.

Бројка од  144 даваоца, од којих је након љекарског прегледа њих 139 дало крв, довољан је показатељ да , и у вријеме кад се суочавамо са непредвидивим вирусом корона, и епидемиолошким мјерама заштите, хуманост није заказала. У периоду који је иза нас, а који је имао епитет ванредног стања, могло је да се деси да недостаје маски и рукавица, али крви није смјело недостајати.

Oд укупно десет друштава колико их има у Савезу друштава добровољних давалаца крви Републике Српске, Лакташи су међу најактивнијима кад  је у питању учешће у акцијама. Поједини чланови Друштва крв су даровали и 50 пута, како у шали кажу, већ пола живота дарују капи које живот значе.

Кажу, Бог је човјеку дао двије руке, једну да даје другу да прима. Једино добровољни даваоци крви дају из обе, не узимају.

Посебну захвалност Друштво добровољних давалаца крви Лакташи упућује општини Лакташи, и радницима ОШ „Младен Стојановић“ Клашнице који су притекли у помоћ и потрудили се да акција протекне у најбољим могућим условима,  Министарству здравља, те медијима РТРС, БИГ радију  и интернет порталу „Глас Лакташа“.